Negativt resultat för tredje året i rad för Swartz Brunius Bil AB

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamheten står bokförd på elva och en halv miljoner kronor i omsättning, en nedgång på två procent från 2021. Resultatet före skatt är även i år negativt, nu omkring minus en och en halv miljoner kronor. 2021 var det resultatet cirka minus 100 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Swartz Brunius Bil för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Swartz Brunius Bil för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-12 11:11

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,2 miljoner kronor till ungefär minus 1,2 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 10,7 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var 0,1 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Swartz & Brunius Holding AB.

Fakta om Swartz Brunius Bil

Swartz Brunius Bil grundades 1987. Bolagets huvudbransch är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar. Företaget är ett av två i koncernen där Swartz & Brunius Holding AB är moderbolag.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Ägaren, Swartz & Brunius Holding AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Anna Maria Swartz Brunius (39).

Så ser branschtoppen ut

Swartz Brunius Bil har den 37:e högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar.

Det finns 109 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 1362 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!