Redovisningen klar för 2022: Anicura Djurkliniken i Katrineholm AB visar bättring

Årsredovisningen är nu offentlig. Företaget hade omkring 18,5 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 15,8 procent från året före. Resultatet före skatt är även i år negativt, nu minus 61 000 kronor. 2021 var det resultatet minus 59 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Anicura Djurkliniken i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Anicura Djurkliniken i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-11 14:53

Rörelseresultatet tar också fart, och landar på knappt två miljoner kronor. Det är en rejäl tillväxt från i fjol, då resultatet bara var 300 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 10,7 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen veterinärverksamhet är motsvarande snitt 12,4 procent. Noteras ska att företaget är ett av 57 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Anicura AB.

Fakta om Anicura Djurkliniken i Katrineholm

Anicura Djurkliniken i Katrineholm grundades 1991. Bolagets huvudbransch är veterinärverksamhet och blandat jordbruk. Företaget är ett av 57 i koncernen där Anicura AB är moderbolag.

Företaget har 15 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Anicura AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Anna Maria Skogh (54).

Så ser branschtoppen ut

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!