Så gick det för Doktor.se Vingåkers Vårdcentral AB 2022

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Doktor.se Vingåkers Vårdcentral AB som nu är klar. Verksamheten står bokförd på knappt 199 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 30,2 procent från 2021. Resultatet före skatt är omkring minus 150 000 kronor. Det är en nedgång med cirka 150 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Doktor{dot}se Vingåkers Vårdcentral för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Doktor{dot}se Vingåkers Vårdcentral för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-21 10:34

Rörelseresultatet gick från ungefär 31 miljoner kronor till ungefär minus 26,5 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 13,3 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 10,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen hälso- och sjukvård är motsvarande snitt 24,2 procent.

Fakta om Doktor.se Vingåkers Vårdcentral

Doktor.se Vingåkers Vårdcentral grundades 2000. Bolagets huvudbransch är primärvårdsmottagningar med läkare m.m. och primärvård, ej läkare.

Företaget har 108 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 15 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Uppsala Centrumkliniken AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Bo Martin Lindman (49).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Doktor.se Vingåkers Vårdcentral det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är primärvårdsmottagningar med läkare m.m.

Företaget är det 22:a största i landet. Det finns åtta företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!