Marginell förlust för Switsbake Int AB

Switsbake Ints årsredovisning för 2022 är klar. Företaget omsatte drygt 211 miljoner kronor, 18,8 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är minus 19 000 kronor. Det är en nedgång med cirka 31,5 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Switsbake Int för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Switsbake Int för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-12 22:31

Rörelseresultatet går från ett överskott på knappt 2,1 miljoner kronor till ett underskott på en och en halv miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 0,7 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 1,2 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen livsmedelsframställning är motsvarande snitt 3,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av sex i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Smålandsmunken Aktiebolag.

Fakta om Switsbake Int

Switsbake Int grundades 2003. Bolagets huvudbransch är tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk, tillverkning av kex och konserverade bakverk och partihandel med socker, choklad och sockerkonfektyrer. Företaget är ett av sex i koncernen där Smålandsmunken Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 83 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är nio fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, SmålandsMunken Aktiebolag, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Jan Olof Ljungblom (55), medan Dan Åke Lennart Jacobson (61) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Switsbake Int har den andra högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk.

Det finns 16 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 69 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!