LJ Åkeri Aktiebolag: Här är de viktigaste siffrorna från 2022

LJ Åkeri Aktiebolag redovisar talen för 2022. Omsättningen i företaget är omkring 33 miljoner kronor, en ökning med 49 procent. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt en och en halv miljoner kronor mot ungefär 1,2 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för LJ Åkeri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för LJ Åkeri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-28 22:03

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på knappt 1,2 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på tre och en halv procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,7 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen landtransport; transport i rörsystem är motsvarande snitt 5,2 procent. Noteras ska att företaget har två dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Tog ut miljonutdelning

LJ Åkeri grundades 1986. Bolagets huvudbransch är vägtransport, godstrafik. Företaget har två dotterbolag.

Ägaren, Lars Henry Johansson (69), tog ut knappt 1,3 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren. Ägaren har hämtat ut 6,3 miljoner kronor i utdelning de senaste fem åren. I snitt blir det 1 250 000 kronor årligen.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är LJ Åkeri det 24:e största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är vägtransport, godstrafik.

Företaget är också det 1023:e största i landet. Det finns 150 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!