Lantgarden i Katrineholm AB har vänt den negativa utvecklingen

<preamble>Årsredovisningen för Lantgarden i Katrineholm är klar. </preamble>Företaget hade omkring elva och en halv miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 0,1 procent jämfört med föregående period.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Lantgarden i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Lantgarden i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-03 19:37

Resultatet före skatt är cirka 100 000 kronor. Det är en ökning med ungefär 150 000 kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på omkring 150 000 kronor till ett överskott på cirka 200 000 kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 1,6 procent, som är bättre än föregående period. Då var rörelsemarginalen negativ, en och en halv procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom branschen för parti- och provisionshandel utom med motorfordon ligger det motsvarande genomsnittet på 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Ece Holding AB.

Lantgarden i Katrineholm: En översikt

Lantgarden i Katrineholm har funnits som företag sedan 2007 och har partihandel med spannmål, råtobak, utsäde och djurfoder som sin huvudbransch. Företaget är ett av två i koncernen där Ece Holding AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från februari till januari.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Branschens ledande företag

Lantgarden i Katrineholm har den högsta omsättningen i Katrineholms kommun och den andra högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är partihandel med spannmål, råtobak, utsäde och djurfoder.

Det finns sex företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 58 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!