Lantgarden i Katrineholm AB: Efter tre år med tillväxt - nu är siffrorna röda

Lantgarden i Katrineholms årsredovisning för 2022 är klar. Omsättningen i företaget är ungefär elva och en halv miljoner kronor, en minskning med 2,9 procent. Resultatet före skatt är minus 52 000 kronor. Det är en nedgång med omkring 100 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Lantgarden i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Lantgarden i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-11-07 11:18

Rörelseresultatet gick från 100 000 kronor till cirka minus 150 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus en och en halv procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 0,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Ece Holding AB.

Fakta om Lantgarden i Katrineholm

Lantgarden i Katrineholm grundades 2007. Bolagets huvudbransch är partihandel med spannmål, råtobak, utsäde och djurfoder och magasinering och varulagring. Företaget är ett av två i koncernen där Ece Holding AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från februari till januari.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Lantgarden i Katrineholm har den andra högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är partihandel med spannmål, råtobak, utsäde och djurfoder.

Det finns sex företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 85 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!