Omsättningen tar fart för Hotel Statt i Katrineholm Aktiebolag - steg med 31,8 procent

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning är ungefär 62,5 miljoner kronor, en förbättring på 31,8 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 6,4 miljoner kronor mot ungefär 4,8 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotel Statt i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotel Statt i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-07-10 10:31

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på knappt 8,5 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 13,6 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 10,1 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen hotell- och logiverksamhet är motsvarande snitt 1,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av fem i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är TT Projekt Holding AB.

Tog ut miljonutdelning

Hotel Statt i Katrineholm grundades 1999. Bolagets huvudbransch är hotellverksamhet med restaurangrörelse. Företaget är ett av fem i koncernen där TT Projekt Holding AB är moderbolag.

Företaget har 48 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 11 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, TT Projekt Holding AB, tog ut 5 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren.

Vd är Anna Sarah Lagerbäck (42), medan Hans Tomas Thor (61) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Hotel Statt i Katrineholm det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanlands Län, som är hotellverksamhet med restaurangrörelse.

Företaget är också på plats det 120:e största i landet. Det finns 28 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!