Kraftig ökning av resultatet för Beckershofs Herrgård AB

Beckershofs Herrgårds räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Företaget omsatte cirka tio och en halv miljoner kronor, 39,1 procent mer än under 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 1,6 miljoner kronor mot omkring 400 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Beckershofs Herrgård för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Beckershofs Herrgård för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-11 19:37

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 2,8 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 26,2 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen tio och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Asker Holding Aktiebolag.

Fakta om Beckershofs Herrgård

Beckershofs Herrgård grundades 1972. Bolagets huvudbransch är blandat jordbruk, drift av konferensanläggningar och övrig fritids- och nöjesverksamhet. Företaget är ett av två i koncernen där Asker Holding Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har tre anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Ägarna tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Beckershofs Herrgård det 25:e största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är blandat jordbruk.

Företaget är också det 450:e största i landet. Det finns 71 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!