Intäkterna fortsätter växa för Pemo Maskin i Katrineholm AB

Årsredovisningen för Pemo Maskin i Katrineholm är klar. Verksamheten står bokförd på 20 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på tre och en halv procent från 2022. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 350 000 kronor mot 47 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Pemo Maskin i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Pemo Maskin i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-03 08:11

Rörelseresultatet ökar med 18 procent, och slutar på tre miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 14,9 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 13,1 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen uthyrning och leasing är motsvarande snitt 8,9 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är P.M.O Invest AB.

Fakta om Pemo Maskin i Katrineholm

Pemo Maskin i Katrineholm grundades 2005. Bolagets huvudbransch är uthyrning och leasing av bygg- och anläggningsmaskiner och uthyrning och leasing av övrig utrustning och övriga maskiner och materiella tillgångar. Företaget är ett av fyra i koncernen där P.M.O Invest AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Ägaren, P. M. O Invest AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Ulf Håkan Ericsson (58).

Så ser branschtoppen ut

Pemo Maskin i Katrineholm har den nionde högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är uthyrning och leasing av bygg- och anläggningsmaskiner.

Det finns 31 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 311 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!