Intäkterna för Stenbergs Bil nådde magisk gräns under 2023

<preamble>Årsbokslutet är nu offentligt. </preamble>Omsättningen i företaget är knappt 108 miljoner kronor, en ökning med 10,6 procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenbergs Bil i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Stenbergs Bil i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-02 22:38

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 59 000 kronor mot omkring 550 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 68,1 procent, och slutar på 4,4 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 4,1 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen 2,7 procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom branschen för handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar ligger det motsvarande genomsnittet på 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av fem i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Gruvvägens Förvaltnings AB.

Stenbergs Bil i Katrineholm AB: Snabbfakta

Stenbergs Bil i Katrineholm har funnits sedan 1998, och bolagets huvudbransch är handel med personbilar och lätta motorfordon. Företaget är ett av fem i koncernen där Gruvvägens Förvaltnings AB är moderbolag.

Företaget har 15 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två fler än föregående redovisningsår.

Vd är Anna Ulrika Munro Jack (53).

Så ser branschtoppen ut

Stenbergs Bil i Katrineholm har den elfte högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är handel med personbilar och lätta motorfordon.

Det finns 65 företag i samma bransch i Södermanland.

Följande sammanställning presenterar topplistan för den aktuella branschen, ordnad efter omsättning. Denna information hämtas från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras i takt med att nya årsredovisningar inkommer.

Företaget är också nummer 343 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!