Ingen i branschen omsatte mer än Presto Försäljning i fjol

<preamble>Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Presto Försäljning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Presto Försäljning för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-03 21:34

Så här ser det ut. Verksamheten står bokförd på 41 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 29,4 procent från 2022. Med den omsättningen är företaget bäst i kommunen i sin bransch, som är teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 6000 kronor mot 10 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 67,8 procent, och slutar på 1,8 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på fyra och en halv procent, som är på samma nivå som 2022.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. Inom sektorn för arkitekt- och teknisk konsultverksamhet; teknisk provning och analys är det motsvarande genomsnittet 19,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av 80 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Presto AB.

Presto Försäljning AB: Snabbfakta

Huvudbranschen för Presto Försäljning är teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik. Företaget är ett av 80 i koncernen där Presto AB är moderbolag.

Företaget har 63 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är sex färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Tor Filip Bjurström (55).

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är Presto Försäljning störst i Katrineholms kommun och det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik.

Företaget är också det 220:e största i landet. Det finns 52 företag i samma bransch i Södermanland.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!