Impecta Fröhandel AB fortsätter växa

<preamble>Impecta Fröhandels räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. </preamble>Företagets omsättning är drygt 112 miljoner kronor, en förbättring på 2,6 procent från året före.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Impecta Fröhandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Impecta Fröhandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-04 07:15

Resultatet före skatt är minus 67 000 kronor. Det är en nedgång med ungefär en miljon kronor.

Rörelseresultatet sjunker med drygt 4,7 miljoner kronor till omkring tolv och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 11,2 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 15,8 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom branschen för detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande genomsnitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av nio i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Growers Group AB.

Fakta: Impecta Fröhandel AB

Impecta Fröhandel bildades 1978, och bolagets huvudbransch är postorderhandel och detaljhandel på internet med övriga varor. Företaget är ett av nio i koncernen där Growers Group AB är moderbolag.

Företaget har 45 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Gun Veronica Gårdestig (54).

Branschtoppen i översikt

Sett till omsättning är Impecta Fröhandel det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är postorderhandel och detaljhandel på internet med övriga varor.

Företaget är det 45:e största i landet. Det finns sex företag i samma bransch i Södermanland.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!