Här är siffrorna som visar hur det gick för Jonas Axelsson Väg & Va AB under 2022

Räkenskaperna är nu klara för Jonas Axelsson Väg & Va AB. Företagets omsättning är cirka 27 miljoner kronor, mer än 3387 gånger så högt som året före. Resultatet före skatt är knappt två och en halv miljoner kronor. Det är en ökning med ungefär 3,3 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Jonas Axelsson Väg & Va för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Jonas Axelsson Väg & Va för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-23 13:49

Rörelseresultatet går från ett underskott på omkring 750 000 kronor till ett överskott på knappt 2,9 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 10,7 procent, som är väsentligt bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 9650 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent.

Fakta om Jonas Axelsson Väg & Va

Jonas Axelsson Väg & Va grundades 2011. Bolagets huvudbransch är diverse övrig specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Ägaren, Krister Jonas Axelsson, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Jonas Axelsson Väg & Va det åttonde största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är diverse övrig specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet.

Företaget är också det 526:e största i landet. Det finns 82 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!