Grinda Säteri Aktiebolag: Nu är redovisningen klar - så ser siffrorna ut

Grinda Säteri Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Företagets omsättning är ungefär 16 miljoner kronor, en ökning på 6,6 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 850 000 kronor mot 87 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Grinda Säteri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Grinda Säteri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-04 15:07

Rörelseresultatet minskar med omkring 550 000 kronor till ungefär 1 000 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 6,1 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 10,1 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Grinda Säteri

Grinda Säteri grundades 1990. Bolagets huvudbransch är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler. Företaget har ett dotterbolag.

Företaget har nio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Ägaren, Karl Magnus Lundblad (52), tog inte ut någon utdelning under förra året.

Styrelseordförande är Clas Ebbe Lundblad (61).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Grinda Säteri det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är mjölkproduktion och uppfödning av nötkreatur av mjölkras.

Företaget är också det 147:e största i landet. Det finns 13 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!