SKF Mekan Aktiebolag: Nu är redovisningen klar - så ser siffrorna ut

SKF Mekan Aktiebolag under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Företagets omsättning är knappt 922 miljoner kronor, en förbättring på 17,4 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 1,4 miljoner kronor mot omkring 8,7 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Skf Mekan för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Skf Mekan för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-29 13:27

Rörelseresultatet ökar med 28 procent, och slutar på 39 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 4,2 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av övriga maskiner är motsvarande snitt 6,4 procent. Noteras ska att företaget är ett av 79 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är SKF Sverige Aktiebolag.

Fakta om SKF Mekan

SKF Mekan grundades 1981. Bolagets huvudbransch är tillverkning av lager, kugghjul och andra delar för kraftöverföring, smidning, pressning, prägling och valsning av metall; pulvermetallurgi, partihandel med diverse övriga maskiner och utrustning och gjutning av järn. Företaget är ett av 79 i koncernen där Skf Sverige Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 412 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 16 fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, SKF Sverige Aktiebolag, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Bert Per-Olof Gustafsson (55), medan Ajay Ranjit Naik (54) är styrelseordförande.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!