Så gick det för Gustav Weidman Aktiebolag 2022

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Gustav Weidman Aktiebolag som nu är klar. Företagets omsättning är omkring elva miljoner kronor, en förbättring på 9,6 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 400 000 kronor mot 86 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Gustav Weidman för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Gustav Weidman för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-08-28 20:03

Rörelseresultatet går från ett underskott på cirka 550 000 kronor till ett överskott på omkring 500 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på fyra och en halv procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen fem och en halv procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är motsvarande snitt 6,8 procent.

Tog ut miljonutdelning

Gustav Weidman grundades 2015. Bolagets huvudbransch är mark- och grundarbeten.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är åtta färre än föregående redovisningsår.

Ägarna tog ut drygt 1,1 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Det är den högsta utdelningen under de senaste fem åren.

Vd är Gustav Knut Philip Weidman (33).

Så ser branschtoppen ut

Gustav Weidman har den 77:e högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är mark- och grundarbeten.

Det finns 194 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 2035 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!