Färghuset i Katrineholm Aktiebolag på rätt sida strecket

Färghuset i Katrineholms årsredovisning för 2022 är klar. Företagets omsättning är ungefär elva miljoner kronor, en nedgång på 12,6 procent från året före. Resultatet före skatt är minus 32 000 kronor. Det är en nedgång med 68 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Färghuset i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Färghuset i Katrineholm för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-11-10 11:09

Rörelseresultatet går från ett underskott på cirka 150 000 kronor till ett överskott på 37 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 0,3 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,2 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Tjugo 05 AB.

Fakta om Färghuset i Katrineholm

Färghuset i Katrineholm grundades 1968. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med färger, fernissor och lacker. Företaget är ett av tre i koncernen där Tjugo 05 AB är moderbolag.

Företaget har fyra anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Färghuset i Katrineholm det nionde största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är specialiserad butikshandel med färger, fernissor och lacker.

Företaget är också det 201:a största i landet. Det finns 16 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!