Efter röda tal tre år i rad - i fjol vände det för Flens Byggelement AB

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Omsättningen i företaget är knappt 161 miljoner kronor, en ökning med 12,9 procent. Resultatet före skatt är cirka två miljoner kronor. Det är en ökning med omkring 4,6 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Flens Byggelement för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Flens Byggelement för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-09 16:09

Rörelseresultatet går från ett underskott på ungefär 9,9 miljoner kronor till ett överskott på drygt två och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 1,6 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen negativ, 6,9 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av trä och varor av trä; kork, rotting o.d. utom möbler är motsvarande snitt 5,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av sju i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Flens Bygginvest AB.

Fakta om Flens Byggelement

Flens Byggelement grundades 1990. Bolagets huvudbransch är tillverkning av monteringsfärdiga trähus. Företaget är ett av sju i koncernen där Flens Bygginvest AB är moderbolag.

Företaget har 86 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är fem fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Flens Bygginvest AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Styrelseordförande är Ove Robert Sigvardsson (52).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Flens Byggelement det största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är tillverkning av monteringsfärdiga trähus.

Företaget är det 41:a största i landet. Det finns sex företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!