Det lossnade for Janssons Bygg i Bettna AB 2021 - men i fjol blev det röda tal igen

Janssons Bygg i Bettnas årsredovisning för 2022 är klar. Verksamheten står bokförd på 75,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 4,3 procent från 2021. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 39 000 kronor mot drygt 1,8 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Janssons Bygg i Bettna för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Janssons Bygg i Bettna för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-09-14 13:00

Rörelseresultatet går från ett överskott på knappt 4,2 miljoner kronor till ett underskott på omkring 2,7 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 3,6 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus 5,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen byggande av hus är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av fem i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Jansson Group Aktiebolag.

Fakta om Janssons Bygg i Bettna

Janssons Bygg i Bettna grundades 2008. Bolagets huvudbransch är byggande av bostadshus och andra byggnader. Företaget är ett av fem i koncernen där Jansson Group Aktiebolag är moderbolag.

Ägaren, Jansson Group Aktiebolag, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Sven Robin Jansson (40).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Janssons Bygg i Bettna det 23:e största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är byggande av bostadshus och andra byggnader.

Företaget är också det 679:e största i landet. Det finns 232 företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!