Brant intäktsfall för Svensk Legosmide AB - ner 30,1 procent

Svensk Legosmides räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Företaget omsatte omkring 23 miljoner kronor, 30,1 procent mindre än föregående period. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 2,8 miljoner kronor mot omkring 5,7 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Svensk Legosmide för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Svensk Legosmide för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-01-24 19:19

Rörelseresultatet sjunker med drygt tre miljoner kronor till ungefär 2,8 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 12,2 procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 17,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Jssl Holding AB.

Fakta om Svensk Legosmide

Svensk Legosmide grundades 2017. Bolagets huvudbransch är tillverkning av verktyg och redskap. Företaget är ett av fyra i koncernen där Jssl Holding AB är moderbolag. Redovisningsperioden är 8 månader och löper nu från september till augusti.

Företaget har 16 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Svensk Legosmide det femte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är tillverkning av verktyg och redskap.

Företaget är också det 120:e största i landet. Det finns nio företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!