Brant intäktsfall för Sjötorps Bygg AB - ner 22,8 procent

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning minskar med 22,8 procent och blev cirka 88 miljoner kronor. Resultatet före skatt är i nivå med föregående år, cirka 200 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sjötorps Bygg för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Sjötorps Bygg för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-07-25 13:34

Rörelseresultatet ökar med 17,4 procent, och slutar på 2 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,3 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen byggande av hus är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av sju i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Sjötorpshus AB.

Fakta om Sjötorps Bygg

Sjötorps Bygg grundades 2008. Bolagets huvudbransch är byggande av bostadshus och andra byggnader. Företaget är ett av sju i koncernen där Sjötorpshus AB är moderbolag.

Företaget har 82 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, SjötorpsHus AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Pär Göran Knutsson (52), medan Hans Erik Johansson (63) är styrelseordförande.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Sjötorps Bygg det 17:e största företaget inom sin specifika bransch i Södermanlands Län, som är byggande av bostadshus och andra byggnader.

Företaget är också det 570:e största i landet. Det finns 231 företag i samma bransch i Södermanlands Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!