Årsredovisningen klar: Så gick det för Agroelit Aktiebolag

Här är siffrorna för Agroelit Aktiebolag för 2022. Företagets omsättning är ungefär elva miljoner kronor, en ökning på 43,3 procent från året före. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 1,2 miljoner kronor mot 47 000 kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Agroelit för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Agroelit för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-09 13:11

Rörelseresultatet tar också fart, och landar på drygt 1,4 miljoner kronor. Det är en rejäl tillväxt från i fjol, då resultatet bara var 150 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 13,1 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen jordbruk är motsvarande snitt 8,2 procent.

Fakta om Agroelit

Agroelit grundades 1993. Bolagets huvudbransch är odling av övriga ett- och tvååriga växter.

Ägarna tog inte ut någon utdelning under förra året.

Vd är Dag Detlef von Bothmer (61).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Agroelit det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Södermanland, som är odling av övriga ett- och tvååriga växter.

Företaget är också det 35:e största i landet. Det finns tio företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!