Aktiebolaget Bengtsson & Larsson redovisar marginal som slår branschsnittet

Årsredovisningen för Bengtsson & Larsson är klar. Omsättningen i företaget är ungefär elva miljoner kronor, en ökning med 13,1 procent. Resultatet före skatt är i nivå med föregående år, knappt 1,4 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Bengtsson & Larsson för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Bengtsson & Larsson för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2023-10-02 23:06

Rörelseresultatet minskar med cirka 800 000 kronor till knappt 1,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 11,7 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 21,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Olssons i Katrineholm AB.

Så stor var utdelningen

Bengtsson & Larsson grundades 1955. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med herrkläder. Företaget är ett av två i koncernen där Olssons i Katrineholm AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från februari till januari.

Företaget har tre anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Ägarna tog ut 800 000 kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Den högsta utdelningen de senaste fem åren blev det 2022. Då var summan en miljon kronor.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Bengtsson & Larsson det minsta av fyra företag inom sin specifika bransch i Södermanland, som är specialiserad butikshandel med herrkläder.

Företaget är också det 84:e största i landet. Det finns fyra företag i samma bransch i Södermanland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!