Ägarna till Blomberg & Stensson tog ut knappt fyra miljoner

<preamble>Blomberg & Stenssons årsredovisning för 2023 är klar. </preamble>Företaget omsatte knappt 167 miljoner kronor, tolv procent mindre än under 2022.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Blomberg & Stensson för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Blomberg & Stensson för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-02 20:13

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär fem och en halv miljoner kronor mot ungefär sex miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökar med 33,8 procent från 2022, och slutar på tio och en halv miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 6,4 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen 4,2 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom branschen för tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande genomsnitt 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av 28 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Rz-Gruppen Aktiebolag.

Blomberg & Stensson Aktiebolag: Snabbfakta

Blomberg & Stensson bildades 1986, och bolagets huvudbransch är metallegoarbeten. Företaget är ett av 28 i koncernen där Rz-Gruppen Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 94 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två färre än föregående redovisningsår.

Vd är Ulf Stefan Edlund (54), medan Lars Erik Ekström (69) är styrelseordförande.

Branschtoppen i översikt

Blomberg & Stensson har den högsta omsättningen i Katrineholms kommun och den tredje högsta omsättningen i Södermanland i sin specifika bransch, som är metallegoarbeten.

Det finns 48 företag i samma bransch i Södermanland.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Företaget är också nummer 44 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!