Fortsatta bekymmer över det nya golvet

I går skrev KK om GK Katrineholmsgymnasternas besvikelse över det nya, friidrottsanpassade golvet i Duveholmshallens DE-hall. Men det är inte bara gymnasterna som drabbas. KIB och KAIK har också bekymmer.

Flera idrottsföreningar anser att de inte kommer att kunna använda det nya golvet i Duveholmshallens DE-hall.  FOTO: ROGER CULMSEE

Flera idrottsföreningar anser att de inte kommer att kunna använda det nya golvet i Duveholmshallens DE-hall.  FOTO: ROGER CULMSEE

Foto:

Övrigt2017-07-05 07:00
Detta är en ledare. Katrineholms-Kurirens ledarredaktion är oberoende liberal.

Flera av stadens föreningar hade förväntat sig ett multifunktionellt golv som var friidrotts- anpassat, men ändå skulle kunna gå att använda för bollsporter på juniornivå. Nu blir de i stället tvungna att lägga om höstens träningsschema.

Katrineholms innebandy hade bokat in tre träningstimmar i veckan i DE-hallen. Tre timmar som de absolut inte kommer att kunna nyttja, enligt klubbens ordförande Tommy Eriksson, som har varit och tittat på det nya golvet.

‒Det där golvet är till för att springa rakt fram, all bollsport är utestängd därifrån.

Enligt honom vore det farligt att tillåta någon typ av innebandyverksamhet på det nya golvet.

‒Det är för strävt och som gjort för att det ska bli fot- och knäskador. Som målvakt glider man på knäna i innebandy men det är som att försöka glida på sandpapper.

Att tre träningstimmar i veckan faller bort, innebär att klubben måste ta till andra lösningar för att kunna fortsätta driva innebandyverksamheten för de yngre lagen. Lösningar som inte är så optimala för innebandyns utveckling, enligt Tommy Eriksson.

‒Vi kommer bli tvungna att slå ihop några träningar och vissa grupper kommer bli väldigt stora, då kanske vi inte kan hålla den kvalité som vi har tänkt att vi ska.

Även KAIK har bekymmer över hur träningarna ska förläggas. Värst drabbas de yngre.

‒Vi har två tider som är väldigt avgörande för oss. Vi hade planer på att starta upp tre yngre handbollslag, något vi har jobbat på hela våren och då var vi beroende av halltiderna. Det känns jättetråkigt, men vi ska kunna starta upp dessa lag. Vi får se hur vi ska rotera, säger KAIK:s ordförande Sara-Maria Benafakir Lund.

Jonas Wangenfors i KAIK-handbollen tror att det blir svårare att lösa det på samma sätt när det gäller handbollscupen.

‒En matta kan vara en lösning men det kostar mycket, det har vi inte råd med.

Volleybollverksamheten, som hade ett pass i veckan förlagt i DE-hallen, tvingas också söka sig till andra lösningar.

‒Det är god natt för volleyboll på det golvet, säger Jonas Wangenfors.

Karin Engvall på service- och teknikförvaltningen menar att planen var att lägga ett friidrottsanpassat golv, men tanken var att det också skulle fungera för andra idrottsgrenar.

‒Projektet i hallen hänger ihop med förra årets satsning i ABC-hallen. Då fick friidrotten backa för att hoppgropen försvann i matcharenan. Planen har varit en friidrottsanpassad kombinationshall, så att man kan bedriva friidrott men även annan idrott. När det kommer till frågan om hur det nya golvet kommer att fungera, får vi möta upp alla föreningar och skapa lösningar.

Hon känner till besvikelsen hos några av föreningarna.

‒Vi är otroligt måna om att hjälpa till att hitta andra alternativ för de föreningar som har haft bokningar där tidigare och känner sig besvikna.