Eftersom jag är diabetiker sedan 20 år tillbaka välkomnar jag förslaget. Jättebra med sundare mat och bakverk att välja på. Tyvärr känner jag mig dock tveksam till om det verkligen är nödvändigt att erbjuda så extrema saker som till exempel frökex med äpplemos eller paj där pajbotten är gjord på linsröra .
Av egen erfarenhet tror jag mer på att inte krångla till det för mycket. Själv tycker jag inte att det känns så inspirerande att behöva köpa hem en massa nya produkter för att göra nyttig mat eller bakverk.
Varför inte byta ut och ersätta det onyttiga med sådant som man redan har hemma? Till exempel ersätta lite av vetemjölet i en pajbotten med grahamsmjöl.
Chokladbollar och kladdkakor blir jättegoda om man ersätter sockret o fettet med dadlar och havregryn i stället. Sockerfria lussekatter och bullar går utmärkt att baka med suketter strö och kesella. Hellre ett nyttigare bakverk än att sitta och tugga i sig frökex och chiapudding.
Anna Eriksson