Bland dem fanns Malin Sjöberg Högrell, ordförande i Liberalernas länsförbund och Maria Weimer, riksdagsledamot från Uppsala och ledamot i Liberalernas partistyrelse.
Artikeln var ett svar på ett inlägg från Felicia Sundmark, ordförande för Kristdemokraterna i Uppsala. Sundmark var kritisk till Jan Björklunds tal om eventuellt samarbete med Socialdemokraterna efter nästa val.
Budskapet från Weimer och hennes partikamrater är att det krävs nytänkande från ansvarstagande partier för att utestänga Sverigedemokraterna från inflytande i det nya parlamentariska läget.
Men de sa mer än så. Om inget block får egen majoritet efter nästa val bör samarbete över blockgränsen ske, helst i form av en blocköverskridande majoritetsregering.
Det är ett välkommet besked. Denna ledarsida har förespråkat just denna väg. Men budskapet är ändå ett annat än det som Jan Björklund har framfört. Han menade att de borgerliga partierna bör vända sig till Socialdemokraterna, men bara om det borgerliga blocket blir mindre än det rödgröna efter nästa val. Weimer och kamraterna talar om ett sådant samarbete om de borgerliga inte får egen majoritet.
Budskapet från Uppsala speglar kanske inte fullt ut den officiella partilinjen. Men det kan inte heller vara ett olycksfall i arbetet. Partiledningen har efter konflikten runt riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L) sagt att partiet nu ska bli bättre på att tala med en röst.
De fyra undertecknarna är tunga partiföreträdare. Artikeln i Dagens Samhälle har också delats på Twitter av partisekreterare Maria Arnholm.
En möjlig tolkning är därmed att Liberalerna är på väg att ta ledningen i arbetet att på allvar luckra upp blockpolitiken. Inlägget i Dagens Samhälle kan vara ett sätt att i regeringsfrågan flytta partiet ytterligare i samma riktning som Jan Björklund redan börjat gå.
Det minsta som kan sägas är att det inom Liberalerna finns en stark opinion för en blocköverskridande regering och en stark motvilja att regera i en borgerlig minoritet.
Det är en naturlig hållning. Ett liberalt parti måste göra sitt yttersta för att inte ge SD något som helst utrymme till inflytande. Ett reforminriktat parti bör arbeta för att ge Sverige ett handlingskraftigt styre, något som inte är möjligt med fastlåst blockpolitik. Lockelsen för en blockopposition att med SD-stöd undergräva en minoritetsregering är alltid väldigt stark. Resultatet blir i bästa fall en svag regeringspolitik.
En sådan ny linje från Liberalerna kan även gå hem hos väljarna. Tv-tittarnas uppskattning av Jan Björklunds insats under förra helgens partiledardebatt i Agenda, där regeringsfrågan fick stort utrymme, ger möjligen en fingervisning.