Lars Noréns "Solitarie" till Avignonfestivalen

Uppsättningen av Lars Noréns pjäs "Solitaire" i regi av Sofia Adrian Jupither är ett samarbete mellan sex nordiska teatrar.

"Solitaire” är en av de sista pjäser Lars Norén skrev före sin död. I sommar spelas den på Avignonfestivalen. Arkivbild.

"Solitaire” är en av de sista pjäser Lars Norén skrev före sin död. I sommar spelas den på Avignonfestivalen. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Teater2022-03-24 19:09

Pjäsen har nu blivit utvald att spelas på Avignonfestivalen i Frankrike, en av världen största teaterfestivaler.

"Det är oerhört roligt att teaterfestivalen i Avignon valt ut 'Solitaire' att delta i sommar. Det visar på Lars Noréns internationella storhet och att intresset för hans dramatik lever vidare", säger Frida Röhl, konstnärlig ledare för Folkteatern, i ett pressmeddelande.

"Solitaire" är en av de sista pjäserna Lars Norén skrev före sin död. Efter urpremiären på Dramaten i januari har den spelats på Den nationale scene i Bergen och får premiär på Uppsala stadsteater på fredagen.

Den 15–23 juli spelas den i Avignon för att därefter sättas upp på Folkteatern i Göteborg (premiär den 27 augusti), Svenska teatern i Helsingfors (premiär den 14 september) och sedan gå på turné med Riksteatern från och med den 1 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!