De tre kompisarna Peder Josephsson, Robin Sanderfalk och Ceith Landin startar till hösten ett mikrobryggeri i Rejmyre Hantverksby. Förhoppningen är att producera öl i världsklass.
‒Vi älskar det vi gör, mat och dryck i kombination. Vi vill producera öl av hög kvalité, säger Ceith Landin, som även är ägare till Rejmyre gestgifveri.
Mikrobryggeriet är inköpt och ska nu ställas i ordning inför premiären i oktober. Peder Josephsson som tidigare varit anställd på Nyköpingsbaserade Nils Oscars bryggeri i över 12 år, tar nu med sig sina erfarenheter som bryggtekniker till Rejmyre. Ceith Landin ser fram emot starten.
‒Det känns jätteroligt. Det första ölet kommer bli en oktoberöl som vi ska servera i samband med flera oktoberfester, berättar han.
Bryggeriet kommer att anordna oktoberfest i flera närliggande kommuner; Katrineholm, Vingåker, Norrköping - och såklart i Rejmyre. I bryggeriets lokaler kommer man både kunna dricka öl och köpa svenska och internationella delikatesser.