Katrineholms egen grillmästare vill grilla mera grönt

Per Ehrlund är grillmästaren från Katrineholm som deltagit i både "Sveriges mästerkock" och "Grillmästarna" i TV4. Dessutom är han kokboksförfattare, och i hans senaste bok ligger fokus på gröna råvaror.

Per Ehrlund från Katrineholm är grillexpert och kokboksförfattare. I mars kommer hans tredje kokbok: "Grilla mera vego".

Per Ehrlund från Katrineholm är grillexpert och kokboksförfattare. I mars kommer hans tredje kokbok: "Grilla mera vego".

Foto: Ulf Huett

Litteratur2022-03-08 16:27

För de flesta är ordet "grilla" synonymt med "kött", men inte för Per Ehrlund. I sin karriär har han ställt upp i flera olika grilltävlingar, medverkat i tv och skrivit böckerna "Grilla på riktigt" samt "Grilla mer!"

 Nu kommer den tredje boken – "Grilla mera vego" – som handlar om de råvaror som ligger honom varmast om hjärtat.

undefined
Per Ehrlund från Katrineholm är grillexpert och kokboksförfattare. I mars kommer hans tredje kokbok: "Grilla mera vego".

– När jag skrev de andra böckerna så har grönsakerna mest varit med som tillbehör med köttet i fokus. Många missar det här med att man kan grilla grönsaker också, och att det finns så många texturer och smaker i dem – nästan mer än i kött, säger Per Ehrlund.

Per berättar att han naturligt kände att han ville dela med sig av sina lärdomar efter att det gått bra för honom i de grilltävlingar han ställt upp i. 

– Dessutom reser jag runt mycket och håller i kurser. Jag träffar ungefär 2500 personer om året, och då får man mycket frågor. Jag kände att det fattades en riktig grillbok, så jag skrev den själv. När jag nu gör det igen blir temat "vego" eftersom att jag vurmar lite för det, säger Per Ehrlund och fortsätter:

– Förr sade man att köttet skulle vara det primära och att grönsakerna bara var tillbehör. Nu börjar trenden vända och grönsakerna blir huvudmålet med köttet som tillbehör. Tänk långkörd blomkål, kålrot eller rotselleri. Det ligger i tiden, och det känns kul.

"Grilla mera vego" kommer ut i butik den 24/3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!