Vingåkersartist släpper nytt: "Utgår från mig själv"

Vingåkersbördiga Linn Westling släpper en ny singel. Låten "Säg dé" blir hennes andra och inspireras av rädslan för att öppna upp sig.

Linn Westling, uppväxt i Vingåker, släpper ny singel. Låten heter "Säg dé".

Linn Westling, uppväxt i Vingåker, släpper ny singel. Låten heter "Säg dé".

Foto: Privat

Kultur och Nöje2021-07-06 16:13

– Låten släpps den 16 juli, det är min andra singel. Den första släpptes förra sommaren, men den här är mer ordentlig kan man säga, säger Linn Westling, artist.

Låten "Säg dé" skrevs hösten 2020. Linn Westling började arbeta med texten och utgick ifrån egna upplevelser och erfarenheter.

– Jag utgår alltid ifrån mig själv. Låten handlar om att öppna upp sig för någon annan, det kan var läskigt i början när man är osäker. På samma gång vill man ändå kasta sig ut i det okända. Det tror jag att ganska många kan känna igen sig i faktiskt, säger Westling. 

Låtens genre beskriver hon själv som svensk vispop inspirerad av Veronica Maggio och Thomas Stenström.

– Den skulle även kunna kallas för en poplåt, men samtidigt är genren väldigt lugn och det är spår av vismelodin i den, säger Westling.

Westling pluggar på musikhögskolan i Örebro och har två år kvar tills hon är färdigutbildad musiklärare. Starten på intresset och drömmarna började dock i Vingåker.

– Det var under min uppväxt i Vingåker som jag insåg att det var artist jag ville bli, jag gick på kulturskolan och spelade piano samt gick på sånglektioner, säger hon.

Westling är nu aktuell både med låt och med konsert, i september ska hon spela på festivalen Live at Heart i Örebro.

– Jag vill att folk ska känna igen sig i min musik och att de blir berörda på något sätt, det är det viktiga, säger Linn Westling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!