Som ung drabbades hon av en ätstörning och föreställningen skildrar både hennes egna och omgivningens tankar kring ämnet. Hur sjukdomen gör en manisk och isolerad, hur oroliga och nedstämda hennes familj blev och hur ryktesspridning i staden spred sig som en löpeld.
– Jag vill att man ska våga prata om det och framförallt våga söka hjälp, berättar Ericsson.
Elitidrottande och höga krav på sig själv var två faktorer som bidrog till att Nora Ericsson blev sjuk. Under den tiden i hennes liv upptog träning och mat all hennes energi och tankeverksamhet. Hela Ericssons familj drabbades och alla hennes relationer äventyrades, såväl familje- och vänskapsrelationer som kärleksrelationer. Till slut nådde Nora en punkt då hon bestämde sig för att bli frisk.
– Det är inte förens du är villig att förändra ditt liv som du kan göra det, säger hon på scenen.
Under måndagsförmiddagen spelade Nora Ericsson sin enmansföreställning "Spring tills du dör", för 500 högstadie- och gymnasieelever. På kvällen bestod publiken av bland annat lärare och idrottsföreningar.
Carina Nilsson, kultursamordnare på Katrineholms kommun, berättar att "Spring tills du dör" är ett samarbete mellan kulturförvaltningen och SISU. Nora Ericssons självbiografiska monolog utgör en del av kommunens pågående temamånad för psykisk ohälsa.
– Det är en stark pjäs, jag tror den har väckt många tankar hos publiken, säger Nilsson.
I "Spring tills du dör" lyfts också det faktum att ätstörningar inte har ett utseende, något som enligt Nora Ericsson är viktigt att belysa. Det är en psykisk sjukdom som handlar om individens relation till mat, träning och utseende. En vanlig fördom är att man som sjuk är underviktig, men i verkligheten är 75% av alla personer med ätstörningar inte underviktiga. En ytterligare fördom är att bara tjejer drabbas, vilket inte stämmer.
– En ätstörning kan uttrycka sig på olika sätt. Överdriven träning är också farligt, förklarar Ericsson.
Vägen mot ett friskt liv är läskig – men fullt möjlig. Som anhörig är det viktigt att inte skuldbelägga eller bli arg på den sjuka. Istället är det viktigt att ta professionell hjälp.
– Det finns många plattformar att höra av sig till, säger Ericsson i slutet av föreställningen.