Populär showgrupp bjuder in till julkonsert: "Viktigt"

Knappt har de hunnit färdigställa höstens 19 föreställningar av sin stora "I can jive"-musikal. Ändå är redan dags för showgruppen Widén-Strand-Poppes nästa projekt – en vintrig julshow i humorns tecken. "De som har varit hos oss tidigare kommer känna igen sig," säger Niclas Strand.

Johanna Widén, Niclas Strand, Mia Poppe och  Thomas Widén har nyss avslutat arbetet med årets uppsättningar av "I can jive". Nu växlar de om och gör sig redo för årets julshow. Arkivbild.

Johanna Widén, Niclas Strand, Mia Poppe och Thomas Widén har nyss avslutat arbetet med årets uppsättningar av "I can jive". Nu växlar de om och gör sig redo för årets julshow. Arkivbild.

Foto: Lena Nilsson

Kultur och Nöje2023-11-29 08:30

Årets julshow heter "Vi måste ha roligt också".

– Vi sa att det känns extra viktigt att man får skratta nu, säger Niclas Strand.

Tillsammans med kollegorna Thomas och Johanna Widén samt Mia Poppe har han genomfört många julshower i Vingåker Folkets Park tidigare.  Årets upplaga är kryddad med extra mycket humor.

– Vi har alltid med oss en gästartist. I år har vi valt att bjuda in en ståuppare som heter Jörgen Sjöberg. Förhoppningsvis blir det ännu lite mer skratt än det brukar bli.

undefined
Niclas Strand (till höger) säger att de som sett showgruppens julföreställningar tidigare kommer känna igen sig även i år. Arkivbild.

"Vi måste ha roligt också" kommer innehålla en blandning av finstämd, traditionell musik samt nyskrivna låtar. Traditionsenligt kommer familjerna Widén och Strand-Poppes barn att medverka.

– Vi har ju hållit på i tolv år nu, så vår publik har fått se barnen växa upp. Från att stå i tomteluva och sjunga någonting gulligt till att bli färdigutbildade musiker som läst på teater- och musikskolor.

Idag är det yngsta barnet tolv, de äldsta över 20. Det gör att även musiken påverkas.

– Ungdomarna har sin smak men det traditionella måste vi ju också ha med. 

undefined
Jörgen Sjöberg förstärker Widén-Strand-Poppe under julshowerna med ståupphumor.

Under föreställningarna kommer det finnas möjlighet att köpa julfika. Showen är en tvåaktare på två timmar inklusive paus och ges vid fyra tillfällen. Fredagen den 15 december klockan 19.00. Lördagen den 16 december klockan 16.00 och 19.00. Söndagen den 17 december klockan 16.00.

Biljetter finns på widen-strand-poppe.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!