Engberg och Odelberg ska leda "Bingolotto"

Artisten Lotta Engberg och komikern och magikern Stefan Odelberg kommer dela på programledarskapet i den kommande säsongen av "Binglotto".
–Att vi är två som ska styra det här skeppet känns väldigt bra, säger Lotta Engberg till TT.

Artisten och programledaren Lotta Engberg och komikern och magikern Stefan Odelberg delar på programledarskapet i den kommande säsongen av "Binglotto". Pressbild.

Artisten och programledaren Lotta Engberg och komikern och magikern Stefan Odelberg delar på programledarskapet i den kommande säsongen av "Binglotto". Pressbild.

Foto: Johan Hultman

Kultur och Nöje2020-06-14 19:41

Den 23 augusti är det premiär för det folkkära programmet på TV4. Nytt för säsongen är att programmet får två alternerande programledare i form av Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Under hösten kommer de turas om att leda programmet – men även dela på programledarskapet under större sändningar, exempelvis under premiärkvällen.

Lotta Engberg, som har en lång erfarenhet av att leda "Bingolotto" under perioder sedan debuten 2003, säger att hon nu ser fram emot att dela programledarskapet med Stefan Odelberg.

– Det känns jättebra att vi är två. "Bingolotto" är som ett stort skepp och att vi nu är två som ska styra det känns väldigt bra.

Enkelt format

Duon har även tidigare arbetat tillsammans och Lotta Engberg hyllar sin blivande kollega.

– Stefan är en fruktansvärt trevlig kille som det är väldigt lätt att arbeta med. Det märker man direkt, och det är skönt att vi är två personer som ger – och inte tar, säger hon.

Just ett program som "Bingolotto" med sin välkända formel har också en viktig funktion under denna coronapräglade tid, enligt Lotta Engberg

– Livet har på många sätt blivit mer minimalistiskt, "Bingolotto" har ju ett enkelt format. Man spelar lite, man sitter och pratar och man lyssnar på lite bra musik. Det är inga krångligheter och jag tror att just det är något som man kan ta till sig under den här tiden, säger hon.

Vill överraska

Stefan Odelberg må vara något grönare än Lotta Engberg i "Bingolotto"-sammanhang, men är långtifrån någon nykomling. Han ersatte Rickard Olsson våren 2019 och har dessutom varit med som sidekick och gäst i programmet.

– Det känns fantastiskt och att få den förfrågan är något som jag har sett fram emot länge. Och att jobba med Lotta är otroligt skönt – dels är hon så erfaren, men hon har heller ingen prestige, säger han.

Själv vill Stefan Odelberg, med sin bakgrund som komiker och magiker, bidra till programmet genom att överraska publiken

– Magi och humor är något jag tänker portionera ut i programmen. Kanske trollar jag med en gäst eller hitta på något bus med bandet, säger han.

Fakta: Bingolotto

Bingolotto hade premiär den 19 oktober 1991 i TV4 med Leif "Loket" Olsson som programledare.

Sedan dess har bland andra Lasse Kronér, Gunde Svan, Rickard Olsson, Marie Serneholt och Ingvar Oldsberg lett programmet.

Höstens säsong har premiär den 23 augusti på TV4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!