Den 29 maj smäller det. Då intas Tallåsaulans scen av niorna i Järvenskolans musikklasser och årets gästartist Boris René.
Ett lika sprakande som njutningsfullt gig utlovas, med ett program som spänner från klassisk körsång till pop-, rock- och soulnummer.
I den bemärkelsen är mycket precis som det varit sedan 2005, då traditionen med en avslutningskonsert för niorna inleddes. Ändå är ingenting som vanligt.
I år är dörrarna stängda för all den publik som normalt brukar fylla aulan till bristningsgränsen. Orsaken stavas corona. På grund av risken för smittspridning får inte fler än 50 personer samlas för konserten.
Men att ställa in har aldrig varit aktuellt, säger musikläraren Hasse Thörnberg.
– Vi kan inte skippa konserten, det går bara inte. Då mister vi allt.
Lösningen? Den blir digital.
I samarbete med Katrineholms-Kuriren ska arrangemanget sändas live på kkuriren.se.
Det är första gången i musikklassernas historia; en annorlunda men spännande lösning, tycker Thörnberg.
– Det blir en utmaning att se hur vi lyckas sprida informationen och hur många som kommer att titta. Det här ger oss också möjligheten att nå ut till en ännu större publik än vanligt. Konserten kan ju ses från folk i Malmö upp till Piteå.
– Det blir också en utmaning för eleverna att framträda utan att den direkta publikresponsen. Men de tycker att det ska bli jättekul – inte minst att få sjunga med Boris René.
Årets gästartist följer en lång rad av kända dragplåster som avgångseleverna fått arbeta med. För många har det blivit ett minne för livet, beskriver Thörnberg.
– Eleverna uppskattar att få jobba ihop med artisten under en hel dag: gå igenom tekniken tillsammans, repa, äta lunch ihop, ha ett kortare genrep. De flesta artister vi haft har verkligen bjudit på sig själva.
Boris René slog igenom i Melodifestivalen 2016 och lämnade då sin karriär som fotbollsspelare för att satsa helhjärtat på musiken. Det är sålunda ett proffs som musikklasserna ska uppträda med.
Konserten blir gratis och öppen för alla att streama. För föreningen Järvaföräldrar, som står för arrangemangets kostnader, blir det dock ett ekonomiskt bakslag, säger Thörnberg. Webb-publiken uppmanas därför att bidra med valfri summa som kan lindra konsekvensen av uteblivna biljettintäkter.