Värmande feelgood i höst – Vendelas 3 tips

Höstläsning med fin feelgood.

Höstläsning med fin feelgood.

Foto: Press

Feelgood2022-11-02 17:00

Anki åker till Las Palmas

Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd (Norstedts) Rykande färsk kortroman om Anki som nyligen blivit änka och bestämmer sig för att åka till Las Palmas över jul tillsammans med väninnan Rose-Marie. Aproprå en dyr handväska kan vi läsa meningsutbyten som "Har du nånsin hört en man säga, 'Åh, jag träffade en pangbrud i helgen. Blond kurvig och asläcker handväska!". "Nä, det har du rätt i! Jag ska köra med Ica-kasse framöver." Det sägs att det ska komma uppföljare till boken, hur många eller när vet vi inte men humorn och värmen i den här klassiska feelgoodromanen är sällan skådad. Författarduon har jobbat ihop i många olika projekt, bland annat turnerar de just nu med showen "Om livet & såna grejer". Det sprudlar av glädje kring deras gemensamma skapande.

Solkurvor

Anneli Olsson (Tawera) En annan rykande färsk roman är Solkurvor, som visar att egenutgivning är en kraft att räkna med. Det låter som en feelgoodberättelse i egen rätt, men Uppsalaförfattaren Anneli Olsson bestämde sig för att ge ut sina böcker själv om inget av de traditionella förlagen skulle plocka upp henne – och nu har hennes tredje och avslutande roman i serien om Alva Bergman nått topplistorna på de digitala läsplattformarna. De två föregående titlarna, "Fritt fall" och "Stormsteg" kretsar kring mer eller mindre framgångsrika relationer och vägval i Alva Bergmans liv, i denna tredje och avslutande del har hon en stabil relation men får ett oväntat jobberbjudande som ställer tillvaron på ända.

Hitta Linnéa

Johanna Wistrand (Lind och Co) Ingrid köper en liten ångermanländsk gård på impuls över nätet. Hon och dottern Ellen åker dit, och det blir en stor kontrast till livet i stan för den lilla familjen. Det här är första delen i serien om Ingrid Sandström, som arbetar som spökskrivare och får ett oväntat uppdrag att skriva en biografi över en lokal byggmästare – som även vill hitta sin ungdomskärlek Linnéa. För dig som drömmer om ett enklare liv är den här romanen utmärkt inspiration. Det går att följa sin intuition och dra till med drastiska, oväntade handlingar ibland – ibland är det de drastiska besluten som får bäst utfall. Johanna Wistrand debuterar i eget namn med den här romanen men jobbar själv som spökskrivare, redaktör, lektör och skrivcoach.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!