Triumf om att lämna tv-showen: "Kul var det inte"

Under måndagens avsnitt av "Sveriges mästerkock VIP" fick Strängnäsbördige Kristoffer Triumf lämna in förklädet och åka hem. "Jag hade räknat med att vara kvar ett tag", säger Kristoffer besviket när tidningen ringer upp för att tala om hans tid i programmet.

I avsnitt två av "Sveriges mästerkock VIP" lagade Kristoffer Triumf två rätter. Först en pizza med både trattkantareller, grönkål, mozzarella och parmesan. Sedan torsk med vitvinssås, broccoli- och potatismos, sparris och pancetta.

I avsnitt två av "Sveriges mästerkock VIP" lagade Kristoffer Triumf två rätter. Först en pizza med både trattkantareller, grönkål, mozzarella och parmesan. Sedan torsk med vitvinssås, broccoli- och potatismos, sparris och pancetta.

Foto: Skärmdumpar från tv4play.se

Kultur2022-10-04 15:30

Under årets säsong av "Sveriges mästerkock VIP" deltar inte mindre än tre sörmländska representanter: Influeraren och skådespelaren Ellen Bergström, före detta Miss Universum Yvonne Ryding och podcastvärden och författaren Kristoffer Triumf.

Kristoffer Triumf nominerades 2013 till Stora journalistpriset i kategorin "Årets förnyare" för sin intervjupodcast "Värvet". I podcasten har han intervjuat hundratals kändisar, allt från artister till skådespelare, konstnärer, författare och till och med självaste Hans Majestät Konungen. Han har skrivit den självbiografiska romanen "Törst", och skarpsynta läsare av denna bok lär ha lagt märke till Kristoffer Triumfs starka matintresse, ett tema som är ständigt återkommande mellan raderna i boken. Dessutom driver Kristoffer matlagningspodden "Tack för maten" (som i skrivande stund är lagd på is) tillsammans med tv-kocken Siri Barje. Att han nu dyker upp i ett matlagningsprogram är med andra ord egentligen inte särskilt konstigt. 

undefined
Kristoffer Triumf från Strängnäs är framförallt känd som värd för den populära intervjupodcasten "Värvet". Under hösten deltog han i "Sveriges mästerkock VIP" i TV4.

Men Kristoffer berättar att beslutet att tacka ja till att delta i "Sveriges mästerkock VIP" var långt från självklart.

– Dels för att jag aldrig har gjort tv på det sättet förut, och dels för att jag var ganska osäker på om jag hade den nivå som krävdes. Jag är en entusiastisk hemmakock, men det kändes som att några av de andra deltagarna kanske var på en lite annan nivå än jag, säger Kristoffer Triumf. 

Efter premiäravsnittet hyllades faktiskt Kristoffer Triumfs första skapelse i tävlingen – en stekt röding med örtstuvad rompotatis – som en av de bästa av juryn. Därför kom det lite som en blixt från klar himmel när Triumf under måndagskvällens avsnitt blev den första av samtliga deltagare att tvingas lämna programmet.

Låt oss bena ut vad som hände.

Till följd av en ambitiös men misslyckad trattkantarellpizza under avsnittets första halva hamnade Kristoffer i en elimineringstävling där utmaningen var att tillaga torsk med vitvinssås. Ett ödesdigert tema för Strängnässonen.

– Det som inte riktigt framgår av klippningen är att jag inte är så trygg med fisk. Död fisk har jag faktiskt förlikat mig med lite, men jag är svinrädd för fisk om den lever. Jag har lagat all möjlig mat, men firrar är ett stort svart hål på mitt cv. Skulle man göra en remake på "Gudfadern" med mig vore det mycket värre om de la åtta levande laxar i sängen än ett hästhuvud.

Trots detta erkänner Triumf att han faktiskt får skylla sig själv lite för att han hamnade i fiskduellen.

– Jag hamnade ju där för att jag misslyckades med pizzan. Problemet som inte syntes var att jag hade jätteproblem med att få in den i ugnen, den liksom vek sig och det var därför jag serverade den uppskuren.

Vid avsnittets slut var fick Kristoffer Triumf lämna in sitt förkläde och åka hem, något som faktiskt gjorde honom ganska deppig.

– Trauma är ett alldeles för starkt ord, men kul var det inte. Jag hade räknat med att vara kvar ett tag. Min fästmö var orolig över att jag skulle sluta laga mat hemma, vilket hade skapat kaos för vår familj eftersom det är jag som annars gör det. Men jag tror faktiskt att jag åkte raka vägen hem och gjorde pizza som en sorts nederlagsbearbetning. Jag tänkte att jag måste upp i sadeln igen.

"Sveriges mästerkock VIP" sänds måndagar i TV4 och TV4-play. 

Kristoffer Triumf

Född: 1974

Från: Strängnäs 

Gör: Leder intervjupodcasten "Värvet". Debuterade 2021 som romanförfattare med boken "Törst".

Aktuell: Deltar i "Sveriges mästerkock VIP" i TV4, men åkte ut under måndagens avsnitt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!