Det fyller på med sommarkonserter i programmet. På fredagen blev det klart att Weeping Willows kommer att göra ett fåtal spelningar sommaren 2020, och att en av dem äger rum på Ericsbergs slott. 

Därmed etablerar sig Ericsberg utanför Katrineholm som en av de spelplatser i Sörmland som lyckas locka till sig riktigt tunga artister. 

Sedan tidigare är det klart att legendaren Tommy Körberg gör en konsert på Ericsberg den 12 juli. I fjol spelade både Ulf Lundell och Sven-Ingvars i den välputsade parken som breder ut sig framför det pampiga barockslottet för en publik som hade bänkat sig på krattade grusgångar mellan buxbomshäckar och rosenrabatter. 

Artikelbild

| Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows kommer att står på scenen i Ericbergs slottspark den 15 augusti.

Weeping Willows bildades i mitten av 1990-talet. Bandets musik älskas av både kritiker och publiken och är starkt förknippad med sångaren Magnus Carlsons särpräglade röst och vemodiga uttryck. De slog igenom för en bred publik när låten "Blue and alone" från debutalbumet "Broken promised land" användes som ledmotiv i tv-serien "Pistvakt" i slutet av 1990-talet. 

Sedan dess har gruppen gett ut totalt tio studioalbum och etablerat sig som ett av Sveriges allra bästa liveband. 

På senare år har Weeping Willows och sångaren Magnus Carlson också arbetat med att bilda opinion i klimatfrågor. Bandets senaste album, det Grammisnominerade "After us" som  kom i mars i fjol, handlar om hoten mot vår miljö. 

Weeping Willows konsert på Ericsberg äger rum lördagen den 15 augusti. Biljetter finns på blixten.se.