W.A.S.P klara för spelning i Eskilstuna

W.A.S.P. ger sig ut på ännu en världsturné. Den här gången med en kaxig intention: Att hylla sina egna fyra första album.

6 november 2019 15:51

"1984 to Headless" är namnet på den världsturné som W.A.S.P. gör under 2020. Syftet är att bjuda sina fans på en tripp tillbaka till tiden då allting började. Hela turnén är en tribut till hitsen från bandets fyra första album. Från det självbetitlade debutalbumet via "The Last Command" och "Inside The Electric Circus" till "The Headless Children".

I september nästa år landar turnén i Norden, och en av spelningarna äger rum i Eskilstuna på Lokomotivet den 21 september.

Det amerikanska heavy metal-bandet W.A.S.P. bildades i Los Angeles år 1982 och har släppt 16 studioalbum. Gruppen anses vara en av pionjärerna inom shock rock-genren. Debutsingeln hade den kontroversiella titeln "Fuck like a beast" och bandet hade bland annat som vana att kasta rått kött på publiken.

W.A.S.P och dess frontman Blackie Lawless är flitiga Sverigebesökare. Bandet gjorde sin första Sverigespelning 1984, och bandets popularitet hos den svenska publiken fick sig troligen en extra skjuts när den dåvarande tv-kändisen och programledaren Siwert Öholm drabbades av moralpanik och ställde till med stor tv-debatt om fenomenet W.A.S.P.

Senast W.A.S.P. spelade på Lokomotivet i  Eskilstuna var 2015. Konserten gillades av Eskilstuna-Kurirens recensent, som skrev "Att frontmannen Blackie Lawless skulle låta så här bra vid 59 års ålder hade jag aldrig kunnat hoppas på."

Biljetterna till spelningen på Lokomotivet den 21 september 2020 släpps torsdag 7 november på Tickster.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz