Välkända ansikten i Stora Malm

Kanske blir det ett kärt återseende i Stora Malms kyrka de närmaste dagarna, när ansikten från det förflutna kan ses i Elis Hedlunds träsniderier.

28 juni 2018 14:00

Nu är Stora Malm vägkyrka och till den 9 juli kan besökare se träsniderier med koppling till platsen i kyrkan. Annelie Hedlund har tagit initiativet till att visa några av sin farfar Elis Hedlunds träfigurer. Elis Hedlund var kyrkvaktmästare vid Stora Malms kyrka mellan 1929 och 1968. Annelie Hedlund och hennes bror Stefan tillbringade många av barndomens sommarlov och jullov på 1950- och 60-talet hos farfar Elis och farmor Edit.

Syskonen lärde där känna barnen Berlin i Stora Malm. Det var Arne Berlin som tog över kyrkvaktmästartjänsten när Elis Hedlund slutade efter 39 år.

Än i dag åker Annelie Hedlund ofta till Stora Malm och ser välkända namn på gravstenarna. För några år sedan råkade hon i samspråk med en kvinna på kyrkogården. Det visade sig vara Gunilla Berlin som Annelie inte hade träffat på 47 år. Vänskapen har bestått och Annelie Hedlund berättar att det är mycket tack vare Gunilla som den nu aktuella utställningen har blivit av.

Elis Hedlund fick inspiration till sina sniderier av människor han mötte, och det är inte omöjligt att ansikten från Stora Malms förflutna känns igen i utställningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa