Sven-Bertil Taube tillbaka i sommar

Sven-Bertil Taube återvänder till Rademachersmedjornas scen. Den 7 augusti ger han konsert tillsammans med pianisten Peter Nordahl.

9 maj 2019 18:15

Överväldigad av responsen från publiken vid det senaste Eskilstunabesöket ser sångaren, skådespelaren och estradören fram emot att ge ytterligare en sommarkonsert bland smedjorna, berättar arrangören Patrik Kolar.

- Vi är väldigt glada att vi lyckats göra denna bokning, och vi välkomnar varmt Sven-Bertil Taube till den vackra miljön i Rademachersmedjorna, till en kväll som kan bli en av sommarens absolut bästa, säger Patrik Kolar.

"En sångare och estradör av Guds nåde", "vilken ynnest!", "fullsatt till sista medhavda tältstolen" var några av omdömena efter Sven-Bertils tidigare konsert på Rademacherscenen.

Vid det här laget har Sven-Bertil Taube hunnit fylla 84 år och att kalla honom legend är snudd på en underdrift.

Som son till nationalskalden Evert Taube var han, som hans skådespelarkollega Gösta Ekman uttryckte sig, känd redan som spermie. Och sedan dess har han etablerat sig som en av Sveriges allra största underhållare.

Karriären spänner över sju decennier, där den första LP'n kom 1954, och skivorna senare belönats med grammisar, samtidigt som skådespelarkarriären resulterat i guldbaggar och roller i storfilmer som "Jerusalem", "Arn - tempelriddaren" och "Män som hatar kvinnor". På scen har han inte bara synts på Dramaten, där han senast gjort succé med "Påklädaren" tidigare i år, utan även i London, där han är bosatt sedan många år.

Sven-Bertil följer sin far Evert Taubes traditioner med årliga konserter på Gröna Lund, men drar sig inte för egna djärva karriärsdrag.

2015 medverkade han i TV-succén "Så Mycket Bättre", vilket om möjligt gjorde honom ännu mer populär, och samtidigt introducerade honom för en helt ny publik.

Albumet "Hommage" mottogs med både grammis, guldskiva och översvallande publik- och kritikermottagande, och just därför återvänder Taube till inspirationskällorna Lars Forsell, Olle Adolphson och Beppe Wolgers än en gång med det allra senaste albumet "Hommage vol 2", och strax efter besöket i Rademacher väntar en ny skivinspelning!

Biljetter på tickster.com och Retro Café.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson