Skådespelarna tar emot varje gäst och lotsar till bords på värdshuset Ditt Skafferi. Lilla Högsjö kan genom nybildade föreningen Ditt nöje skryta med att ha en krogshow.

– Det är lite revy, mycket humor och musik, säger Bengt Andersson.

– Vi har inspirerats av verkliga händelser som inträffade 1992, säger Micke Andersson som haft idén liggande i byrålådan i tio år.

Artikelbild

| Krogshowen "Dä va då dä - 1992" bjuder på sketcher, musik och humor tillsammans med en trereättersmeny.

Snart nog är det fullt i lokalen, och sorlet allt högre. Värdshusvärden Dick Andersson har fullt upp. Han är kock, servitör och agerar tvåmannaband tillsammans med pappa Sune som också är kvällens barmästare.

– Det är stressigt men så kul att jag inte kan låta bli att vara med, säger Dick Andersson.

Första akten bjuder på frågesport med 1 273 skivor i potten. Till Ring så spelar vis signaturmelodi presenterar sig Talle Hessemar. Micke Andersson lotsar publiken genom årskrönikan som programledare. 

Publiken är genast med på noterna och inringarna Bengt Andersson, Leif Rudin och Agneta Welander lockar till många skratt. 

Artikelbild

| Micke Andersson leder publiken genom året 1992, först som Talle Hellmar i Ring så spelar vi.

Önskemusiken kommer från Svensktoppen 1992 där Sven-Ingvars Två mörka ögon lockar till spontan allsång.

I andra akten återvänder Micke Andersson tillbaka som Rod Tempus och tar publiken med på några av 1992 års händelser. Trosa och Gnesta bryter med Nyköping och blir egna kommuner. Leif Rudin som Gnestas kommunalråd förklarar varför: Allt ont kommer från Nyköping, eller skulle i alla fall kunna komma därifrån. I slutändan konstaterar han att en mur borde byggas. 

Artikelbild

| Leif Rudin gör den belevade engelsmannen som dessutom är fotbollshuligan.

Bengt Andersson byter dialekt och kostymer i högt tempo och hinner vara allt från dansk fotbollssupporter till ballerina. Agneta Welander som Arja Kverulant från Trosas kulturelit konstaterar att hon kommer från en kommun med spets, sjunger om finanskrisen som ledde till skyhöga räntor och den nya tjugokronorssedeln, selman.

Applåderna är långa, och många under lördagens föreställning av "Dä va då dä" som är den fjärde i spelordningen. Tre föreställningar gavs under hösten och söndag den 5 januari är det slutspelat för gänget i Ditt nöje.

Artikelbild

| Bengt Andersson siktar på OS.

– Det har varit nästintill fullsatt, cirka 40 personer, varje gång, säger Micke Andersson

Även menyn andas nostalgi. Soltorkade tomater, pesto, taco och kladdkaka minner om 90-talet och finns med på menyn.

Artikelbild

| Bengt Andersson gör många kostymbyten.

För manus står Micke Andersson och Ditt nöje, nya sångtexter har gjorts av Micke, Sune och Bengt, alla med efternamnet Andersson. Sune Andersson har regisserat.