Göteborg får besök av Kalle Anka

12 september 2019 10:25

Kalle Anka och farbror Joakim besöker Göteborg i det nummer av tidningen som kommer ut i mitten på september. Där berättas hur de två kommer till Bokmässan för att skriva ett lukrativt kontrakt med en världsberömd författare. Men Joakim von Ankas ärkerival Magica de Hex är också på plats och gör allt för att stoppa planen och stjäla Joakims turkrona.

Kalles besök i Göteborg har kommit till efter en omröstning bland tidningens läsare som strax innan jul fick rösta vilken av fem olika svenska städer de ville att Kalle skulle besöka. Och Göteborg vann.

"Eftersom publiceringen av serien sammanföll med Bokmässan blev det naturligt att Kalle skulle besöka just den under sin Göteborgsvistelse", skriver Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka i ett pressmeddelande.

På jakt efter den oersättliga turkronan hinner Kalle och Joakim både åka elsparkcykel efter 8:ans spårvagn (som Kalle misstar för ett tåg), håna Göteborgs storlek och dessutom besöka allt från Poseidon till Skansen Kronan och Feskekörka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT