Fatboy spelar på Mary´s

Fatboy är på ingång till Mary´s café i sommar.

14 maj 2019 12:22

Den 19 juli intar de scenen i trädgården utanför Eskilstuna. Fatboy började som ett hobbyband där medlemmarna träffades för att laga mat och spela musiken de älskade: rockabilly och country. Åren gick och ambitionerna växte sedan de agerat kompband åt amerikanska musiker på turné i Europa och fått flera påstötningar om att de borde göra en egen skiva.

2004 släpptes debuten "Steelhearted" och sedan dess har Fatboy gjort hundratals konserter i hela Norden, släppt ett grammisnominerat album till, "In My Bones", och är just nu aktuella med nysläppta albumet "Diggin´the scene".

”Alla riktigt bra band och artister vet var de kommer ifrån och vart de är på väg” stod det i promotiontexten till bandets nya album ”Diggin’ the scene”. Det kan tänkas handla om Eskilstuna, där Fatboy alltid haft en stor publik, inte minst för att gitarrikonen och grundaren och Hannu Kiviaho har rötterna i stan. För övrigt är bandets basist, Thomas "Kakan" Schuldt, numera bosatt i Eskilstuna. Men kopplingarna är ännu fler: "Diggin´the scene" är inspelat i Kents legendariska studio Psykbunkern.

Biljetter på tickster, Reetro Café och ute på Mary´s.

Fatboy

Rockabillyband med rötterna i Eskisltuna. Består av: Thomas Pareigis, sång, gitarr, Hannu Kiviaho, gitarr, Jan Lissnils, pedal steel, Thomas Schuldt, bas, Marcus Källström, trummor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson