Disney plus nådde 50 miljoner på fem månader

Disneys nya strömningstjänst har nått 50 miljoner prenumeranter sedan den lanserades för fem månader sedan.

"Vad Disney plus har åstadkommit på fem månader tog Netflix sju år", säger filmindustrianalytikern Chris Fenton till BBC.

9 april 2020 14:10

I februari meddelade Disney plus att de hade 26,5 miljoner prenumeranter – vilket innebär att antalet nästan har fördubblats efter att allt fler tvingats stanna hemma till följd av coronaviruset. Det rapporterar BBC.

Företagets talesperson Kevin Mayer vill däremot inte kommentera vad restriktioner och utegångsförbud i världen har haft för påverkan på siffrorna.

Ursprungligen satte strömningsjätten målet att ha mellan 60–90 miljoner användare mot slutet av 2024.

Samtidigt har Disney drabbats hårt av coronavirusets framfart, då de har tvingats stänga sina nöjesparker. De har även stoppat nya produktioner och flyttat fram premiärdatumen på filmer som "Mulan" och "Black Widow".

De 50 miljonerna till trots ligger fortfarande Disney en bit efter sina konkurrenter. Strömningsjätten Netflix hade mot slutet av förra året över 167 miljoner betalande prenumeranter, medan Amazon Prime har 150 miljoner tittare. Däremot har Disney plus växt betydligt snabbare än sina konkurrenter.

"Disney Plus har ammunitionen som krävs för att gå om Netflix", säger filmindustrianalytikern Chris Fenton till det brittiska public service-bolaget.

Han tror även att de skulle kunna ta över de folkrika länderna i öst.

"Om någon amerikansk strömningstjänst kan få tillgång till DE 1,4 miljarder människorna i Kina så är det Disney plus", säger han

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT