De storsatsar i folkparken

Nu lyfter nöjeslivet i Vingåker. Thomas Widén kliver in som andelsägare i Folkets park med Johanna Widén, Niclas Strand och Mia Poppe som har ett gemensamt mål: att skapa ett blomstrande nöjespalats.

12 mars 2018 11:07

Vingåkers Folkets park har gott rykte, inte minst tack vare engagemanget från Heidi Lundberg som jobbar i parken. Nu kan många kloka huvuden slås ihop för att utveckla parken, för en välkänd kvartett med scenproffs har kommit in i bilden.

Socialdemokratiska föreningen i Vingåker är huvudägare till parken och det var Jörgen Larsson (S) som kom med idén om satsningen. Samtidigt har musiker/skådespelarparen Mia Poppe och Niclas Strand samt Thomas och Johanna Widén länge grunnat på en lösning där de skulle kunna samla sin gemensamma verksamhet på en plats. Paren har länge arbetat tillsammans med bland annat krogshower och julkonserter lokalt, där deras barn ofta medverkar. Widén/Strand/Poppe jobbar också var för sig på teatrar och med lokala konserter. Och nu är tid för förändring.

– Barnen är lite större, livet lugnar ner sig, vi hinner göra det vi brinner för. Det här betyder helt plötsligt att vi har en fast spelplats som vi kan bygga upp långsiktigt, göra längre produktioner, bjuda in artistkompisar, säger Thomas Widén.

Kvartetten har tidigare haft en hel del arrangemang i parken, som har renoverats på senare år och inte kräver stora insatser. De nya delägarna vill öka lokalens möjligheter genom teknik, bland annat storbildsskärm, kanske bygga ut scenen och se över utescenen. Men först och främst vill Widén/Strand/Poppe att parken ska vara en folkpark i ordets ursprungliga mening.

– Det finns mycket att göra men grunden är jättefin. Vi vill bevara folkparken som den ser ut. Folk ska kunna slappna av, här ska kunna vara konferenser, kalas, vinprovning...det är folkets park och vi ska göra det med stil.

– Det finns en sådan själ i den här parken.

Nu pågår arbetet med att spika ett program för 2019. I planeringen finns krogshow i vår, familjeevenemang till sommaren, en oktoberfest som ska bli återkommande och så julkonserten som tidigare har getts i Ekbackskyrkan. Gästartister, föreläsare, utställningar och mycket annat ska tillkomma och redan i oktober planeras ett ännu hemligt evenemang. Målet är att folk inom 20 mils radie ska hitta till folkparken och Vingåkersborna är själaglada över satsningen.

– Det här är riktigt, riktigt roligt, säger Thomas Widén.

Folkparken

Det nya andelsägarskapet omfattar 25 procent av Folkets park. Huvudägare är Socialdemokratiska föreningen i Vingåker, även IOGT-NTO äger en liten del.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising

Ämnen du kan följa