Dans satte guldkant på Lyckliga gatornas vardagsfest

Folk i alla åldrar vill äta, mingla, pyssla och dansa när Lyckliga gatorna bjöd in till "Vardagsfest" i Ellwynska skolan på torsdagskvällen.

3 maj 2019 07:13

En start inför sommarens gatufester, ett förtäckt föräldramöte, eller helt enkelt bara ett kul och opretentiöst sätt att få folk att mötas?

Strunt samma varför. När Lyckliga gatorna ordnade "Vardagsfest" i Ellwynska skolan blev det succé.

Den var dock inte given från början. Torsdagskvällens arrangemang var något av en försöksballong inför framtida satsningar i stadsdelen Öster, berättade Cia Ronach och Anna Marnell från Lyckliga gatorna.

Först och främst förbereds en stor gatufest i Sveaparken den 30 augusti.

– Vi hoppas att folk ska komma med idéer och önskemål om att medverka, det kan vara föreningar, företag eller enskilda, det är väldigt öppet, sa Anna Marnell.

– Vi hoppas också att många vuxna ska komma hit i kväll, att det blir något av ett föräldramöte.

För att ta emot besökarna hade det bullats upp med plockmat i form av tre sorters burritos, dryck och möjlighet att pyssla med pärlor. Ett par "Lyckliga bibliotekarier" fanns på plats för att snacka böcker. I en sal hade dansarna Hervé Ndizeye och Zaki Ahmad Hussein röjt ett dansgolv och riggat en portabel ljudanläggning där de spelade hiphop och r&b.

– Den som vill får vara med och dansa sedan, sa Cia Ronach.

Och visst hade många katrineholmare hörsammat inbjudan till "Vardagsfesten". Många barn, som brukar delta i Lyckliga gatornas fritidsaktiviteter kom, och några hade sina föräldrar med. Även en hel del vuxna utan barn dök upp. Det var strykande åtgång på burritos och på många handleder syntes nypärlade armband. Och så snart fjärilarna hade lämnat de danssugnas magar fylldes också dansgolvet.

Lyckliga gatorna i Katrineholm

Kommunal verksamhet på tre ben: öppen fritidsverksamhet på vardagar för barn i grundskoleåldern, aktiviteter under skollov och gatufester i olika stadsdelar som vänder sig människor till alla åldrar.

I dag bedrivs verksamheten i kransorten Valla och stadsdelarna Nävertorp och Norr . Nu planeras en utvidgning av verksamheten till stadsdelen Öster, bland annat med en gatufest i Sveaparken 30 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catarina Nitz