Akryl, tovat och broderat på biblioteket

Tre arbetskamrater och tre olika tekniker. Just nu visas akryl fluidart, tovat och fritt maskinbroderi på Eskilstuna stadsbibliotek.

3 maj 2019 12:08

Det är Desire Bergkvist, Marianne Fällman och Maj-Lis Hansson, alla tre med sitt dagliga värv på kommunens jobbcenter, som ställer ut sina bilder och konsthantverk till och med, lördag.

- Vi vill visa hur vi arbetar och bestämde oss därför att göra en levande utställning och finnas på plats här så mycket vi hinner, säger Maj-Lis Hansson som är den som för tillfället skapar medan bibliotekets besökare strömmar fram och tillbaka i utställningshallen.

Marianne Fällman visar tovat, både bruksföremål och bilder, Desire Bergkvist arbetar i akryl fluidart med lättflytande färg som ger nya möjligheter. Maj-Lis Hansson ägnar stor del av sin fritid åt applikation med fritt maskinbroderi. Men hkälp av tunna chiffongtyger och symaskin bygger upp bilder i skira färger.

– Oftast har mina bilder ett budskap. Ibland utgår jag från en förlaga, ibland syr jag helt fritt.

Maj-Lis Hansson har ställt ut tidigare, men nu är det några år sedan. Inspiration har hon främst fått från textilkonsntären Susan Dahlberg som hon gick en kurs hos för en del år sedan.

Trots maskinen är broderandet en mycket tidskrävande konstform. En av de bilder som visas påutställningen, "Se till mig som liten är", har tagit 15-20 timmar i anspråk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson