Nu öppnar vi sajterna och ger dig fler nyheter

Chefredaktör Eva Burman om nyheter.

Krönika 19 januari 2022 06:36
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en tid av osäkerhet och kris ökar behovet av säker information. Här fyller medier en viktig funktion. Vårt uppdrag är att säkerställa demokratin. Som läsare ska du kunna lita på att vi granskar våra myndigheter lokalt. Vi ska skriva om besluten – innan dom fattas. Vi ska även berätta om stora nyhetshändelser så att du är bättre informerad och kan ta välgrundade beslut.

Inte minst är det viktigt i tider av val. Inför året lovar vi att hålla dig informerad om vad de lokala partierna står för och framförallt, hur dom avser att finansiera sin politik. Vad ska dom spara in på för att ha råd att uppfylla sina vallöften?

Och det är många fler som har valt att läsa oss digitalt under 2021. Den digitala upplagan har ökat med 25 procent på SN och med 15 procent på KK. På EK har den digitala upplagan ökat med 21 procent. Fler och fler vill hänga med oss i våra sajter och appar, vilket vi är glada för. Det betyder också att vi når fler av våra yngre innevånare. Och för att ännu fler ska få chansen att prova på att läsa oss öppnar vi nu sajterna för testveckor. Det enda du behöver göra är att registrera dig. Vi tror att det är lättare att fatta ett beslut om man vet vad man får.

Men pappersläsarna går inte lottlösa. Vi satsar på lite fler sidor i tidningen ett par dagar i veckan och ännu mer lokalt material på familjesidan. Det som är mindre bra är att vi tvingas byta krysset i tidningen. Ja, det är dåligt, vi vet. Men vi har inget val. Det var krysset eller seriesidan. Och vi vet att ni älskar era serier.


 
 
 
 
 
 
Kommentera
Läs mer!

Catarina Nitz: Vi satsar på kultur- och nöjesjournalistiken – trots att många hävdar motsatsen

Profilbild

Catarina Nitz: Så bra är tv-serien "Spelskandalen": ✓Sörmlandskopplingarna ✓ Måste gilla Bosse ✓Tramsigt med wokpannan

Profilbild
Ämnen du kan följa